Pita od limete s bijelom čokoladom

by monikaharmonika

Image

Mislim da sam se navukla na šnofanje limete zadnji put kad sam radila ovaj recept. Taj osjećaj viorenja cvjetne haljinice na povjetarcu usred pola maka dok šnjofam ostatke limete na ribežu prije nego ga operem…magično.

photo 1

Recept koji vam prilažem je kombinacija kore odavde i kreme odavde. Uživajte!

Kora:

  • 125g maslaca
  • 250g Petit beurre keksa
  • 3 žlice šećera

Krema:

  • 0,25l vrhnja za šlag
  • 300g bijele čokolade
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • sok od 2 limete (9-10 žlica soka)
  • žličica ribane korice od limete

Način pripreme:

Pomješajte petit beurre kekse (koje ste dobro samljeli u mrvice) zajedno sa rastopljenim maslacem i šećerom. Od te smjese formirajte koru za pitu u kalupu. Stavite koru u pećnicu na 180 °C na MAX 5 min. pa kad ju izvadite pustite da se ohladi.
Dok se kora hladi, možete u manju rajnglicu na jako laganoj vatri staviti vrhnje za šlag i bijelu čokoladu da se zajedno stope. Čim se i zadnji komadić čokolade rastopio, maknite smjesu sa vatre pa dodajte žlicu kiselog vrhnja, soka i naribane korice od limete te sve zajedno promješajte.
Kada ste pripremili kremu, a i kora vam se ohladila – ulijte kremu u koru i sve zajedno stavite u frižider. Da bi se kora i krema zajedno stisnule i bile spremne za degustaciju dopustite da prođe barem 8 sati ili ostavite preko noći u frižideru.

Image

Slatke zalogajčiće vam želim!

M.

Advertisements